Verstuur automatisch een factuur na het plaatsen van een bestelling

Via RCUR is het mogelijk een betaallink aan te maken waarmee je eenvoudig bestellingen kunt ontvangen. Met deze betaallinks zijn ook terugkerende bestellingen mogelijk, die automatisch worden ge├»ncasseerd via SEPA-incasso of Creditcard. 

Als je een facturatiesysteem hebt gekoppeld aan je RCUR account kun je hier ook nog automatisch facturen bij laten versturen. Zodra een klant een bestelling heeft geplaatst wordt er een factuur aangemaakt in je eigen facturatiesysteem en zal deze ook direct worden verstuurd naar je klant.

Als je terugkerende producten hebt toegevoegd aan de betaallink, en de klant besteld zo'n abonnement zal er automatisch terugkerende bestellingen met daarbij ook een factuur worden aangemaakt.

1
Ga naar betaallinks en voeg een nieuwe betaallink toe
2
Kies als soort "Bestelling" en vul een omschrijving in (ook zichtbaar voor klanten)
3
Schakel in de volgende stap de optie "Factuur" in.

Zorg ervoor dat je eerst een facturatie app hebt ingesteld via instellingen.

4
Voeg in de laatste stap de producten toe. Hier is het nu ook mogelijk om een BTW tarief te kiezen, die worden opgehaald uit het gekoppelde facturatiesysteem. LET OP! Voer de prijzen in inclusief BTW. Op de factuur worden ze exclusief BTW toegevoegd.
5
Wanneer nu de klant via deze link een bestelling plaatst, wordt automatisch een factuur aangemaakt met daarop de bestelde producten als factuurregels.
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.