Hoe kan ik periodiek incasseren bij mijn klant?

Automatisch periodiek incasseren kan via een abonnement. Een abonnement is op 2 manieren in te stellen en leggen wij hieronder uit:

Via een betaallink

Voeg een betaallink toe direct via een specifieke klant, of via de algemene betaallinks pagina. Hier kun je kiezen voor type "Abonnement". Vul alle verplichte velden in en voeg de betaallink toe. Wanneer de klant via deze betaallink het eerste termijn betaalt, zal daarna automatisch het abonnement starten. Doordat de klant een eerste betaling moet doen (via iDEAL, Bancontact, SOFORT, Belfius, KBC of Creditcard) zal hierna ook door Mollie een mandaat worden toegevoegd. Door middel van dit mandaat kan worden geïncasseerd van de rekening/kaart. 

Door een abonnement handmatig toe te voegen

Om een abonnement handmatig aan een klant toe te voegen dient er eerst een geldig mandaat te zijn. 

Dit kan door de klant eerst een betaallink te sturen met als type "Mandaat". Het bedrag van deze betaallink kan €0,01 zijn of hoger. Hiermee verifieert de klant zijn/haar rekeningnummer. 

Je kunt handmatig een mandaat (rekeningnummer) toevoegen om hierna direct te kunnen incasseren. Let Op; dit is niet mogelijk met het RCUR starter pakket. 

Wanneer er al een mandaat is kan direct het abonnement worden toegevoegd. 

RCUR maakt gebruik van de Subscriptions API van Mollie voor het toevoegen van de abonnementen. Hierdoor zorgt Mollie voor de terugkerende betalingen. Wanneer er bijvoorbeeld is ingesteld dat er maandelijks een bedrag van €5,- moet worden geïncasseerd en het abonnement wordt gestart op 15 juni, zullen alle terugkerende betalingen ook op de 15e van de volgende maanden zijn. Mocht de datum niet bestaan in een maand, zal Mollie de incasso starten op de laatste dag van de maand. 

Meer informatie over de verwerkingstijd van een incasso betaling is te vinden in het helpcenter van Mollie: Wanneer worden de incassobetalingen verwerkt en uitbetaald?