Wat is de functie Automatische Opvolging?

Via de functie "Automatische opvolging" kun je eenvoudig mislukte incasso's automatisch opnieuw laten proberen. Deze functie is beschikbaar vanaf het expert pakket.

Hoe werken automatische opvolgingen?

Je kunt deze via deze functie activeren via de instellingen-pagina. Hier stel je ook hoe je mislukte incasso's automatisch wilt opvolgen. Er zijn namelijk 3 mogelijkheden om een mislukte incasso op te volgen:

Probeer het nogmaals via een nieuwe incasso-betaling

Wanneer een incasso is mislukt wordt er in RCUR een opvolging aangemaakt. Deze zijn te vinden op de pagina "Automatische opvolgingen". Wij zullen automatisch na 3 dagen opnieuw proberen te incasseren bij de klant. Zelf stel je in hoe vaak wij dit proberen, met een maximum van 3x. Wanneer de betaling na de 3e keer nog niet is gelukt, zal de opvolging mislukken.

Verstuur een e-mail met daarin een betaallink

Bij deze optie zullen wij enkel automatisch de volgende dag nadat de betaling is mislukt een e-mail versturen met daarin een betaallink. Deze e-mail is naar eigen wens aan te passen via de instellingen "Teksten & e-mails". De klant kan dan eenvoudig via de betaallink betalen, en de opvolging zal automatisch worden "opgelost".

Beide opties

Je kunt er ook voor kiezen om het allebei te doen. Eerst zullen wij gaan proberen om het bedrag opnieuw te incasseren (zo vaak als jij hebt ingesteld). Wanneer dit daarna nog niet is gelukt sturen wij de automatische e-mail met daarin de betaallink.

Handmatig een opvolging op "opgelost" zetten? Dat kan! Wanneer je het op een andere manier hebt opgelost en er geen opvolgingen meer nodig zijn zet je deze eenvoudig op opgelost. Dit kan via de pagina "Automatische opvolgingen".
De Automatische Opvolgingen zitten gekoppeld aan de bestellingen en facturatie integraties. Hierdoor worden de bestellingen en/of facturen automatisch op betaald gezet, zodra een opvolging is opgelost. (Let op; wanneer je handmatig een opvolging oplost, zal er geen automatische koppeling zijn).